schoolopvang

 

Voor- en naschoolse opvang
Vanaf een kwartier voor schooltijd tot een kwartier na schooltijd houden de leraren toezicht over de kinderen.
Daarvoor en daarna kunnen kinderen terecht in de voor- en naschoolse opvang op school. Reserveren hiervoor is niet noodzakelijk.

Uren:
7.00 uur (kan op aanvraag vanag 6.30 uur) tot 8.20 uur
16.15 uur (op vrijdag vanaf 15.15 uur) tot 18.00 uur (kan op aanvraag tot 18.30 uur)

Middagtoezicht op woensdagmiddag
Op woensdag gaat de naschoolse opvang door in Duimelootje, naast gemeentehuis in Wingene. De kinderen worden er met de schoolbus gebracht.

Communicatie met jouw kind
Het is wel belangrijk dat uw kind zelf weet of het na schooltijd in de opvang moet blijven of niet.
Voor de kleuters raden we aan ook de juf (bij voorkeur schriftelijk via het heen- en weerboekje) te informeren wanneer uw kind in de opvang mag blijven (of op woensdagnamiddag naar de naschoolse opvang van de gemeente -Duimelootje- moet).

Betaling
De begeleid(st)er die instaat voor de voor- of naschoolse opvang noteert welke kinderen op welk moment gebruik maken van de opvang. Er is een vaste prijs per begonnen half uur. De afrekening gebeurt via de maandelijkse schoolrekening. In de loop van het tweede trimester (van elk schooljaar) ontvangen de ouders een fiscaal attest -per kind- met daarop het bedrag dat werd betaald voor de opvang.

Het aanbod
De opvang gaat door in de zaal van de school, de opvangruimte of de speelplaats. Er wordt binnen en/of buiten gespeeld. Dit is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden.

Vragen
U kan steeds bij de opvang(st)er of de directie terecht met vragen of suggesties.