Uilen met ballen.

Uilen met ballen.

Op donderdag, 14 oktober 2021 vertrokken we met de fiets naar 't Bulscampveld. Daar aangekomen stond gids Patrick ons al op te wachten bij het kasteel. 

We wandelden een klein stukje en dan las Patrick een gedicht voor over uilen. Hierdoor kwamen we te weten dat een uil grote ogen heeft en dat hij zijn kop heel ver naar achter kan draaien. Wist je dat dit komt omdat hij 14 halswervels heeft.

Daarna mochten we tussen de bomen naar uilen zoeken. We vonden de steenuil, de bosuil, de ransuil en de kerkuil. Dan was het tijd voor een spel. Enkele kinderen van onze klas waren een uil. De andere kinderen waren muizen. De uilen moesten zoveel mogelijk muizen vangen : veldmuizen, spitsmuizen ... Zo wisten we meteen wat er op het menu staat bij de uilenfamilie.

Na dat spel leerden we dat een uil 2 magen heeft een maag met sap erin om de muizen te verteren en een maag om ballen te makenn, die de uil dan weer uitbraakt. Wist je dat de reiger ook braakballen maakt ?

En dan wandelden we rustig richting kasteel. Ten slotte mochten we een braakbal uitpluizen. We vonden beentjes, schedeltjes, een kaakbeen ... van muisjes.