Stadsklassen Gent!

Stadsklassen Gent!

We gingen op stap in de stad Gent.

De schoolbus bracht ons samen met juf Inge in de buurt van het Belfort.  Daar gingen we op zoek naar de antwoorden zodat we wisten met welke sleutel we de kist konden openen.  In de kist zat een belangrijk document,  een perkament ... met daarop een tip om de lekkere schat te vinden. Na een picknick in het park mochten we de tweede keer de stad vanop een toren bewonderen. Wat een zicht. We leerden ook veel over de tijd van de ridders en jonkvrouwen (graaf en gravin) in het Gravensteen.

Toen maakten we ons bed op en speelden in het domein van onze kampplaats 'Ten Berg'.  Wist je dat je er kon basketballen, voetballen, met een touw zelf een schommel maken en een kamp  bouwen?  Na een heerlijke spaghetti in het kasteel van ridder Robrecht kon het feest pas echt losbarsten.  Ridder Robrecht en jonkvrouw Martina dansen hun openingsdans terwijl het kampvuur brandde... wat was dat warm.  

Na eventjes babbelen in de kamer, moesten de lichten uit in de kamer.  Een kwartier later geklonk het gesnurk in de gang.  Na een drukke dag waren we allemaal uitgeteldzzzzzzzzz...!  

Op de tweede dag maakten we eerst onze valies.  Waarom is het zakje een slaapzak toch zo klein? En waarom is een hoeslaken zo moeilijk van een matras af te halen? Gelukkig konden we elkaar helpen en geraakten alle valiezen op de vrachtwagen. Daarna gingen we met de bus richting de Graslei.  Daar maakten we een boottocht op de Schelde.  Die bracht ons naar de Blaarmeersen.  Op het speelplein kon je er springen, klauteren, hangen, duwen, klimmen, balanceren, glijden ...  Het ijsje van mevrouw Ann kwam op het juiste moment.  We moesten even afkoelen op deze warme septemberdag.  Daarna stonden de bussen klaar en konden we terug naar huis.

Wat een meerdaagse...Hoeveel keer nog slapen tot de volgende meerdaagse? (Waarschijnlijk nog iets meer dan 700 keer.)