Pretparken ... hoekenwerk.

Pretparken ... hoekenwerk.

In de vakantie waren heel wat kinderen op uitstap naar een pretpark geweest. Hierover werd in de kring verteld en zo hadden we meteen ook het eerste thema voor dit schooljaar gekozen.

Tijdens het hoekenwerk deden we een pretparkspel, waarbij je attracties moest kopen en opbouwen. We leerden over tandwielen en kettingen die de supersplash naar omhoog trekken. Met de bouwdoos van tandwielen leerden we dat de tandwielen in tegengestelde richting draaien als ze tegen elkaar aan draaien en dat ze in dezelfde richting draaien als er een ketting tussen zit.

Met papier knutselden we vierkante, driehoekige en ronde buizen. Die zetten we in een vierkant en daarop legden we zoveel mogelijk boeken. Zo leerden we dat contructies met driehoeken en met holle buizen het stevigst zijn.

Op de computer leerden we om afbeeldingen van onze favoriete attracties te kopiëren en te plakken. We knutselden onze eigen tandwielendoos. Er werd ook een auto gebouwd die met waterkracht vooruit kon rijden. En er werd een schommelschip gebouwd dat werkte met elektromagnetisme.

Wat een moeilijk woord. Ook met K'nex konden we een stappenplan volgen en dan een auto, golfkarretje, een draaimolen ... bouwen. Tijdens het hoekenwerk ontdekten we dus veel nieuwe dingen.